GA MEE NAAR SCHOTLAND!


Ik neem je graag mee naar Schotland om niet alleen absurd vet portfolio materiaal te schieten, maar ook om even tot jezelf te komen. Je bent in een prachtige, inspirerende omgeving met gelijkgestemden. Gelijkgestemden die precies weten wat jij doormaakt als fotograaf. De hoogtepunten, maar ook zeker de dieptepunten.


Ik merk bij mezelf dat ik in grotere groepen dichtklap en op de achtergrond verdwijn. Zo kom ik niet tot uiting en dat betekent ook dat mijn creativiteit niet tot uiting komt. Ik wil dat iedereen zich op haar gemak voelt en dat er ruimte voor elkaar wordt gemaakt. Geen geduw, geen tijdsnood en geen scheve gezichten.


Daarom heb ik ervoor gekozen om maar een hele kleine groep vrouwen mee te nemen. Niet alleen zodat er genoeg ruimte is voor iedereen om mooie beelden te maken, maar ook om zo nader tot elkaar te komen. Je zult je in een kleiner gezelschap makkelijker openstellen en je sneller op je gemak voelen.

coupleshoot-glencoe-scotland-loveshoot
couplephotography-glencoe-scottishhighlands-blackandwhite
couplephotoshoot-isleofskye-sligachan-mountains-scottishhighlands
elopement-destinationwedding-isleofskye-quiraing

ZIJ GINGEN JOU VOOR...

gemmyvanesch-gloamingretreats-review

Dit jaar ben ik meegegaan tijdens de allereerste editie van Gloaming. Wat was het ontzettend goed geregeld en wat heb ik ontzettend genoten!

Een prachtige shoot in Edinburgh en een toffe workshop storytelling van een Schotse fotografe. Daarnaast hebben we ook wat sightseeing gedaan. Een fijne balans in het retreat.

Nikita heeft ook erg veel rekening gehouden met mij ivm mijn zwangerschap. Ik voelde me erg op mijn gemak en hebben veel lol gehad samen.

Ik raad het iedereen aan om mee te gaan!

Gemmy
ingekorver-gloamingretreats-review

Ik heb echt ontzettend genoten met Gloaming Retreats. Schotland is overweldigend, de natuur is zo ruig en puur!
Nikita heeft alles super geregeld.
Een accommodatie op een geweldige locatie, gave shoots op iconische plekken op het eiland.
Ook heel bijzonder om met een groep vreemden zo snel een band te creëren.
Ik had van tevoren niet gedacht dat zo'n reis me zo veel zou brengen. Echt de moeite waard!

Inge
marindakonijn-makingmemories-gloamingretreats-review

Wat ik van de retreat vond is moeilijk om in een paar woorden te vertellen.
Nikita heeft ons met verschillende modellen naar prachtige locaties gebracht, waarin we onze eigen creativiteit kwijt konden.
Samen met de andere fotografen was dit erg verrassend en tegelijkertijd een leuke uitdaging.
Ik heb genoten en heb veel mooie (persoonlijke) fotografie-momenten beleefd. Het is zeker een aanrader als je jezelf wilt uitdagen en eens helemaal iets anders wilt in een fantastisch mooi land!

Marinda

Wat heb ik genoten van deze portfolioreis naar Schotland.

De klik was er meteen. Nikita is heerlijk nuchter, gezellig en ze regelt wat er gebeuren moet.

De accommodatie was een droomplek! Een cozy houten huis gelegen aan een soort privé meer waar het heerlijk vertoeven was.

Ik heb 5 dagen genoten! Van met mijn camera in de Schotse natuur te zijn tot de fijne gesprekken met andere fotografen die dezelfde ‘struggles’ ervaren.

Ik had het niet willen missen!
Dankjewel Nikita!

Robin
taliskerbeach-isleofskye-schotland-gloamingretreats

Communicate


Tijdens het retreat gaan we niet alleen onwijs vette beelden maken, maar gaan we ook de diepte in met elkaar. Waar loop je tegenaan? Wat vind jij het meest lastige deel aan jouw vak? En wat vind je juist het allermooiste om te doen? We bespreken alles met elkaar, in een vertrouwde omgeving. Hier wordt niet geoordeeld. Gooi alles eruit en ontvang mooie feedback en motiverende woorden terug van jouw collega's.

Connect


Omdat we in zo'n intieme setting met elkaar op pad gaan, ontstaat er al snel een band. Niet alleen op zakelijk vlak, maar ook zeker op persoonlijk gebied. Je zult herkenning vinden in elkaars verhalen en helemaal jezelf kunnen zijn. Hoe fijn is het dat iemand eindelijk eens begrijpt waarom jij er soms even helemaal doorheen zit? En waarom jij jouw problemen gewoon soms even niet met een vriendin of partner kunt bespreken? Deze groep begrijpt jou en kent jouw diepte- en hoogtepunten maar al te goed.

Conquer


Samen gaan we de meest vette beelden creëren op de allermooiste locaties in Schotland! De ruige natuur en wisselvallige weersomstandigheden zullen er altijd voor zorgen dat we verrast worden. We zorgen dat iedereen genoeg ruimte krijgt om haar creativiteit kwijt te kunnen en gunnen je genoeg tijd om jouw droombeelden te maken. Zie ik dat je er wat verloren bij staat, dan schiet ik je te hulp. Misschien durf je jouw spot even niet te claimen of is de inspiratie even helemaal weg? We'll figure it out!

GA JIJ IN 2025 MET MIJ MEE?

Vul dan hiernaast jouw gegevens in en word als een van de eerste op de hoogte gebracht over de vierde editie!

gloamingsretreats-fotografiereis-schotland-isleofskye
gloamingretreats-portfolioreis-fotografen-schotland