''Even ontsnappen aan de druk(te)..''

Ga jij mee naar Bonnie Scotland?


Waarom is het een retreat en geen workshop?


Retreat oftewel retraite betekent letterlijk ‘periode van afzondering en bezinning’. Ik neem je graag mee naar Schotland om dus niet alleen absurd vet portfolio materiaal te schieten, maar ook om even tot jezelf te komen.

Je bent in een prachtige, inspirerende omgeving met gelijkgestemden. Gelijkgestemden die precies weten wat jij doormaakt als ondernemer.

De hoogtepunten, maar ook zeker de dieptepunten.


Ik merk bij mezelf dat ik in grotere groepen dichtsla en op de achtergrond verdwijn. Zo kom ik niet uiting en dat betekent ook dat mijn creativiteit niet tot uiting komt.

Ik wil dat iedereen zich op haar gemak voelt en dat er ruimte voor elkaar wordt gemaakt. Geen geduw, geen tijdsnood en geen scheve gezichten.


Daarom heb ik ervoor gekozen om de groepen tijdens mijn retreats heel klein te houden. Niet alleen zodat er genoeg ruimte is voor iedereen om mooie beelden te maken, maar ook om zo nader tot elkaar te komen. Je zult je in een kleiner gezelschap makkelijker openstellen en je sneller op je gemak voelen.


Een hechte band opbouwen met gelijkgestemden.

Dat is mijn doel!


gloamingretreats-fotografieretreat-schotland-workshop-voorfotografen

Waar komt de naam Gloaming vandaan?


Gloaming betekent letterlijk 'schemering'. Het moment vlak nadat de zon is ondergegaan en het licht nog niet compleet weg is, maar er hangt nog een mysterieuze blauwe gloed in de lucht. In mijn ogen ook altijd een moment van rust. Het wordt donker, dus mensen zoeken het licht op. Het licht in hun huizen. Het strand raakt leeg. Het gegil van rondrennende kinderen, geblaf van honden en geklets van mensen verdwijnt. Wat nog overblijft is het geluid van de golven, de wind en de meeuwen. Heerlijke rust.


Deze rust wil ik ook voor jou creëren. Even weg van de druk(te), de verwachtingen en weg van al die meningen.

gloamingretreats-fotografieretreat-schotland-workshop-voorfotografen

Voor wie is Gloaming Retreats?

Klik op de play button


The Face Behind Gloaming Retreats


Ik ben Nikita, geboren in 1990 en samen met mijn man woon ik in het Noord-Hollandse Heiloo.


Sinds 2020 sta ik ingeschreven bij de KvK als fotograaf en heb ik inmiddels al bijna 400 fotoshoots op mijn naam staan! Ging dat zomaar vanzelf en zonder slag of stoot? Nee, zeker niet. Ik vond het allemaal doodeng!

Voordat ik mezelf inschreef bij de KvK was ik namelijk al een tijdje hobby-fotograaf. Ik fotografeerde landschappen, stond af en toe in een krantje, kreeg features op grote Instagram pagina's en dat vond ik eigenlijk wel prima en leuk.

Totdat ik steeds meer aanvragen kreeg...


'Wil je ons gezin eens op de foto zetten?' 'Ik ben zwanger.

Zou jij niet eens wat foto's willen maken?'

'Ik heb foto's nodig voor mijn website. Jij maakt toch foto's?'


Uhhh.. uhhh.. Ik? Maar ik maak foto's van stranden, zonsondergangen en bomen. Van dingen die niet terugpraten, zeg maar. Lekker veilig.


Toch besloot ik eind 2019 om toch de sprong te wagen en zo ging het balletje rollen. Ik was zo zenuwachtig! Aanwijzingen geven en überhaupt iets moeten zeggen tegen mensen. Enorm ongemakkelijk. Maar shoot na shoot kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen en kwamen de praatjes opeens vanzelf.

Wie is deze meid!?


Natuurlijk zit dat introverte er nog steeds wel in en heb ik dagen dat ik echt even geen mensen om me heen wil hebben. Heerlijk in mijn eigen coconnetje! Maar ik heb ook gemerkt dat ik die foto- en videografen wil helpen die misschien meer moeite hebben om weer uit dat coconnetje te kruipen. De foto- en videografen die absoluut de passie en het talent hebben om geweldige beelden te creëren, maar die eerst nog even over die sociale drempel moeten.


Tijdens mijn retreats ben ik er dus voor die introverte beeldmakers die in alle rust hun creativiteit tot uiting willen laten komen. In een klein gezelschap van gelijkgestemden. Zonder kritiek, zonder scheve gezichten. Alleen maar genieten!

gloamingretreats-fotografieretreat-schotland-workshop-voorfotografen

Communicate


Tijdens het retreat gaan we niet alleen onwijs vette beelden maken, maar gaan we ook de diepte in met elkaar. Waar loop je tegenaan? Wat vind jij het meest lastige deel aan jouw vak? En wat vind je juist het allermooiste om te doen? We bespreken alles met elkaar, in een vertrouwde omgeving. Hier wordt niet geoordeeld. Gooi alles eruit en ontvang mooie feedback en motiverende woorden terug van jouw collega's.

Connect


Omdat we in zo'n intieme setting met elkaar op pad gaan, ontstaat er al snel een band. Niet alleen op zakelijk vlak, maar ook zeker op persoonlijk gebied. Je zult herkenning vinden in elkaars verhalen en helemaal jezelf kunnen zijn. Hoe fijn is het dat iemand eindelijk eens begrijpt waarom jij er soms even helemaal doorheen zit? En waarom jij jouw problemen gewoon soms even niet met een vriendin of partner kunt bespreken? Deze groep begrijpt jou en kent jouw diepte- en hoogtepunten maar al te goed.

Conquer


Samen gaan we de meest vette beelden creëren op de allermooiste locaties in Schotland! De ruige natuur en wisselvallige weersomstandigheden zullen er altijd voor zorgen dat we verrast worden. We zorgen dat iedereen genoeg ruimte krijgt om haar creativiteit kwijt te kunnen en gunnen je genoeg tijd om jouw droombeelden te maken. Zie ik dat je er wat verloren bij staat, dan schiet ik je te hulp. Misschien durf je jouw spot even niet te claimen of is de inspiratie even helemaal weg? We'll figure it out!

gloamingretreats-fotografieretreat-schotland-workshop-voorfotografen

De eerste editie staat al gepland!

28 maart tot 1 april 2023Vraag via het formulier meer informatie aan.